Horgászat

Rinyaszentkirály

Belső-Somogy hangulatos dombságában Kaposvártól 50 km-re, Nagyatádtól 16 km-re a 68-as úton Barcs felé haladva majd Görgeteg községen át jutunk el a csukáiról országos hírűvé lett népszerű horgásztóhoz.

Rinyaszentkirály

A horgásztó része a nagyatádi székhellyel működő halgazdaságnak, amelynek tavait 1919-1921 között még hadifoglyok építették. A jelenlegi tórendszer 300 hektáros 12 tóból áll, amely 2002-ben magántulajdonba került. Az új tulajdonosok sokmilliós fejlesztésbe kezdtek, hosszú távon gondolkodnak és úgy döntöttek, hogy a haltermelés és haltenyésztés mellett nyitnak a horgászat felé is.

Rinyaszentkirály

2004-ben került átadásra a 23 hektáros rinyaszentkirályi horgásztó, amelyet a Lábodi-Rinya táplál. A tó átlagos vízmélysége 1,5 méter partról könnyen horgászható déli oldalát erdő övezi. A tó jelenlegi halállománya 130-150 mázsa ponty, 15 mázsa csuka köztük több 10 kiló fölötti példány található. A nagyatádi tógazdaság mindig híres volt csukaneveléséről ez a magyarázata annak, miért van ennyi kapitális csuka a tóban. Ugyancsak itt folytak éveken keresztül feketesügér szaporítások ennek köszönhető, hogy ez a remek sporthal egyre nagyobb mennyiségben fogható itt. Süllőből 10 mázsa körül lehet az állomány, kissé visszaszorult a csukainvázió miatt. Annál erőteljesebben fejlődik az amur, amelyből negyven mázsa van a tóban köztük számos rekordlistás példány.

A 2006-os esztendő már nemcsak a csuka, de a ponty és az amur jegyében telik majd el. Az idén több alkalommal lesz pontyfogó verseny a tavon, köztük a Balzer cég támogatásával nagyszabású többfordulós feederes pontyfogó verseny. A tónak stabil fehérhal állománya van, kiemelkedően sok a kárász és a keszeg.

Felnőtt napijegy : 2500 ft.
Kifogható halmennyiség : 2 db. nemes hal,ponty vagy amur( a kettő együttesen nem haladhatja meg az 5 kg.-t.)
3 kg.  egyéb hal.
Gyermek napijegy: 1300 ft.14 éves korig.
Kifogható halmennyiség : 3 kg egyéb hal. ( Csak felnőtt felügyelete mellett horgászhat.)
Bojlis jegy   : 3500 ft.
A jegy magába foglalja a csónak használatot is. 24 órás jegy.(0 órától 24 óráig érvényes 3 botra.) Hal nem vihető el. A halat fotózás után azonnal vissza kell helyezni a vízbe. Éltető szákban nem tartható hal. Gépjárművel csak ellenőrzés után hagyhatja el a tavat.A horgászhelyen csak egy jármű tartózkodhat. Pontymatrac és szájfertőtlenítő használata  kötelező.
Ragadozó napijegy: 2000 ft.
Élőhalas horgászat esetén hármas horog nem használható.Kizárólag csak egyes horog használható. A csukát a gondos ápolás után azonnal vissza kell helyezni a vízbe. Semmilyen módszerrel nem tartható kint. (Szájbilincs ,haltartó,stb.)

A napijegy reggel 6 órától este 18 óráig érvényes.

A nappali horgászatot 17 óra 45 perckor be kell fejezni és 18 órára a büfénél kell lenni.

Az éjszakai  jegy 18 órától másnap reggel 6 óráig érvényes.

Az éjszakai horgászatot  5 óra 45 perckor be kell fejezni és 6 órára a büfénél kell lenni.

Egy napijeggyel csak egy személy horgászhat.

5 kg feletti ponty nem vihető el.

Horgászni 2 db. bottal lehet,botonként maximum 2 horoggal.